Bloggkalender dag 15 - Berätta om en utav dina favoritböcker

Jag läser ganska mycket. Eller, i perioder. Mestadels Stephen King och Dean Koontz, den senare är min senaste upptäckt och kärlek men Stephen King har skrivit en fantastisk bok som heter Signal.

Den handlar om en man, Clay, som är i Boston för att sälja in en tecknad serie. Plötsligt märker han att människor omkring honom beter sig väldigt underligt - de springer rakt in i lyktstolpar och en man biter örat av sin hund.
De förvandlas. De blir monster. Otroligt ociviliserade och fullständigt genomkorkade monster.
Han inser snart att det har något med mobiltelefonerna att göra - de som svarar i eller ringer med sin mobiltelefon blir ett genomkorkat monster.
Men detta ändras snart. Snart blir de inte längre genomkorkade, utan bara monster. 

Han stöter på Tom McCourt och Alice Maxwell som, precis som honom själv, fortfarande är "normalare". Ja, de kallar sig själva för det. Normalare.
De bestämmer sig fort för att fly stan och upptäcker redan under de första nätterna att "telefonarna" har börjat bilda flockar och leta mat tillsammans.

Clays mål är att komma fram till Maine för att förhoppningsvis hitta sin son och exfru och på vägen upptäcker de att "telefonarna" blir mer och mer intelligenta och snart har de utvecklat ett slags "hive mind".
(Vanligt i sci-fi, det betyder på ett ungefär att de har utvecklat ett kollektivt medvetande som delas utav flera - eller i detta fall - många varelser, vilka inte kan tänka individuellt. Ett bra exempel på detta i verkliga livet är myr- och getingbon, skillnaden i sci-fi är att det nästan alltid är ett betydligt mer invecklat och intelligent medvetande som man ställs inför.)

När de träffar på en lärare och en student i en skola i New Hampshire visar de gruppen var telefonarna sover - i en fotbollsstadio. Det verkar som att de under natten på något sätt stängs av och de ser sin chans att utplåna de tusentals telefonarna som ligger på fotbollsplanen.

De fortsätter desan vidare mot det som sägs vara ett telefonfritt område - Kashwak. Clay får veta att hans exfru har setts som en telefonare men hans son sägs ha tvingats iväg tillsammans med andra normalare mot Kashwak.
Om Clay hittar sin son och huruvida han fortfarande är normalare eller inte får ni antingen fantisera ihop själva eller läsa i boken.
Signal, av Stephen King.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0