Bloggkalender dag 17 - Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig

Jag har inget skriv kvar! Det här inlägget vill jag ska bli bra, sådär lagom poetiskt och fjolligt men det går inte. Det blir bara skit.

Nej, dag 17, 18 och 19 får vänta tills senare ikväll. Och imorgon kommer "Berätta om din bästa vän, del 2" för då har jag fått träffa Madde för första gången på vad som känns som typ en månad. Hon kommer äntligen hem ikväll och då ska jag dit och dricka vin och få höra hur hon haft det på sin semester, äntligen! ♥

Så, ja. Ni får helt enkelt klara er tills dess.

Bloggkalender dag 16 - Berätta om hur du var när du var liten.

Jag har ingen aning om hur jag var när jag var liten. Jag var ju liten. Det säger väl allt? Eller hur liten? När jag var tretton? Sju?

Jag kan berätta om några saker jag fått berättat för mig..

En gång, jag tror att jag var runt tre år, så satt jag i garaget på klubben med mamma och pappa. Jag hade varit tyst lite för länge så mamma kollade vad jag sysslade med. När hon såg mig var jag helt svart runt munnen, och när hon tvingade upp min mun med sina fingrar så tog hon ut en bult som jag hade suttit och sugit på en stund, så den var nästan ren från oljan som hade funnits på den..

En annan sysselsättning på klubben, utanför garaget, var att smaka på stenarna som ligger runt betongplattan. De som smakade illa kastade jag iväg och de som smakade bra la jag mellan mina ben. Bra grej!
Sjukt nyfiken var jag också, ofta när vi var på restaurang så kröp jag in i köket och jag skulle alltid vara med överallt, veta allt, samt lukta och framför allt smaka på allt. 

Så, det var väl jag när jag var liten. Tillräckligt nyfiken för att få mamma och pappa att läsa igenom minst halva våran kolletion av typ 11 Focus-böcker och tillräckligt äcklig för att även testa vad oljiga bultar smakar.

Bloggkalender dag 15 - Berätta om en utav dina favoritböcker

Jag läser ganska mycket. Eller, i perioder. Mestadels Stephen King och Dean Koontz, den senare är min senaste upptäckt och kärlek men Stephen King har skrivit en fantastisk bok som heter Signal.

Den handlar om en man, Clay, som är i Boston för att sälja in en tecknad serie. Plötsligt märker han att människor omkring honom beter sig väldigt underligt - de springer rakt in i lyktstolpar och en man biter örat av sin hund.
De förvandlas. De blir monster. Otroligt ociviliserade och fullständigt genomkorkade monster.
Han inser snart att det har något med mobiltelefonerna att göra - de som svarar i eller ringer med sin mobiltelefon blir ett genomkorkat monster.
Men detta ändras snart. Snart blir de inte längre genomkorkade, utan bara monster. 

Han stöter på Tom McCourt och Alice Maxwell som, precis som honom själv, fortfarande är "normalare". Ja, de kallar sig själva för det. Normalare.
De bestämmer sig fort för att fly stan och upptäcker redan under de första nätterna att "telefonarna" har börjat bilda flockar och leta mat tillsammans.

Clays mål är att komma fram till Maine för att förhoppningsvis hitta sin son och exfru och på vägen upptäcker de att "telefonarna" blir mer och mer intelligenta och snart har de utvecklat ett slags "hive mind".
(Vanligt i sci-fi, det betyder på ett ungefär att de har utvecklat ett kollektivt medvetande som delas utav flera - eller i detta fall - många varelser, vilka inte kan tänka individuellt. Ett bra exempel på detta i verkliga livet är myr- och getingbon, skillnaden i sci-fi är att det nästan alltid är ett betydligt mer invecklat och intelligent medvetande som man ställs inför.)

När de träffar på en lärare och en student i en skola i New Hampshire visar de gruppen var telefonarna sover - i en fotbollsstadio. Det verkar som att de under natten på något sätt stängs av och de ser sin chans att utplåna de tusentals telefonarna som ligger på fotbollsplanen.

De fortsätter desan vidare mot det som sägs vara ett telefonfritt område - Kashwak. Clay får veta att hans exfru har setts som en telefonare men hans son sägs ha tvingats iväg tillsammans med andra normalare mot Kashwak.
Om Clay hittar sin son och huruvida han fortfarande är normalare eller inte får ni antingen fantisera ihop själva eller läsa i boken.
Signal, av Stephen King.

Bloggkalender dag 14 - Berätta om ett fotografi någon annan tagit på dig

Idag är jag bara sex dagar sen, woh!

Jag ser nu att jaghar missuppfattat en annan dag - "Berätta om ett utav dina favoritfotografier" och jag ska redigera det så fort jag skrivit klart detta!

Den här bilden har min pappa, som ni ser, tagit på min studentdag. Brevid mig står världens bästa Rickie!





Jag fullkomligt älskar den här bilden, dels för att det är en så stor dag där jag avslutade ett lyckligt kapitel i mitt liv och att jag får komma ihåg den dagen med en sådan här fin bild.
Och dels för att Rickie var där och delade det med mig, precis som jag hoppas att han ska dela alla andra viktiga dagar med mig, och som jag hoppas få göra i hans liv.

För att vi är bäst!

Bloggkalender dag 13 - Berätta om din favoritsak i ditt hem.

Alltså det här är ju ett jättetråkigt ämne att skriva om för mig. 
Datorn, mina böcker, och soffan som jag ligger i när jag är på datorn eller läser. Ehm, ja.
Det finns faktiskt inget i mitt hem som jag är sådär fäst vid egentligen, det skulle väl vara min kamera (som jag inte har en laddare till) men det räknas väl inte?

Nej nu gör jag så att det här får bli ett skitdåligt inlägg, för att det blir så ibland.

Bloggkalender dag 12 - Berätta om en person du saknar.

Ja, jag erkänner. Jag suger på att skriva varje dag.

Jag saknar många personer, mest alla underbara människor i Luleå. Men också vänner som jag glidit ifrån..

Mest så saknar jag Doris, "klubbmamma" i Luleå. Hon är en person som jag ser upp till väldigt mycket för att hon är så ärlig, förstående, ödmjuk och "mammig", allt på en gång. Jag saknar henne enormt mycket, nästan hela tiden. Hon har kramat mig och gett mig kärlek hela mitt liv, längreän vad jag kan minnas. Hennes leende är så smittsamt och hon har så många kloka ord att dela med sig av. Hon stöttar och lyssnar, och vi kan både skratta och gråta ihop.

Jag saknar henne för att hon är Doris.

Bloggkalender dag 11 - Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut

Jag vill ta körkort och flytta till Luleå, men mer då?
Jag har ingen aning om hur många barn jag eventuellt vill ha eller hur mitt bröllop ska se ut. Jag vet inte ens om jag vill bo i Luleå i mer än ett år, eller om jag någonsin kommer tillbaka till Göteborg.

Men jag vill jobba som inredningsdesigner, och ha möjlighet att resa. Träffa en man som älskar mig. Jag vill aldrig sluta hålla på med hästar och jag vill bli bättre på att fota. Köpa en ny bil, ta MC-kort och bli bättre på firestaff så att jag kan uppträda mer.

Det är väl typ det.. Iallafall som jag kommer på just nu. Nu ska jag börja på en present till Aurora som de ska få när jag kommer upp! :)

Bloggkalender dag 10 - Berätta om vad som finns i din väska.

Eh, oj vad intressant..!

Jag har ett läppbalsam med glans från The BodyShop, ett rött läppstift från Astor samt puder och borste från Maybelline.
Hårspännen och en hårsnodd, min Olympus-kamera, plånbok med ett halvt dussin klubbkort som jag aldrig använder och just nu även en hel drös med enkronor som bara är i vägen.
Ett paket cigg och några tändare (eftersom att man alltid tappar bort den om man bara har en, och då kan man leta i 20 minuter efter någon som kan ge dig eld) och, såklart, min mobiltelefon.

Jag skulle nog få plats med minst dubbelt så mycket i min väska (även om den är typ 20*25 cm stor) om jag bara ville. Alla vet ju att tjejers handväskor är som svarta hål och jag tror inte att någon skulle bli förvånad om alla tjejer gick runt med en basketboll i handväskan, "ifall att de blir sugna på att lira lite boll". Eller?

Bloggkalender dag 9 - Berätta om en utav dina favoritlåtar

Jaja, jag är sen igen! Jag vet. Men det har varit så jävla mycket de senaste dagarna. Inte för att jag har mycket att göra, utan på grund av andra saker. Men jag är tillbaka så här kommer det nionde inlägget i min bloggkalender. :)

Favoritlåtar har jag många (fast då är det väl ingen favorit, om det finns fler?) men det finns några som verkligen ligger i topp.
De flesta spåren på 30H!3's platta WANT är riktigt bra, skönt att lyssna på både på fest och vid datorn.
Nickelback är ett av de banden jag lyssnar mest på och har lyssnat längst på.

Skulle jag bara välja EN så är det nog Next go round med Nickelback, från deras underbara platta Dark Horse.
Mest för att den är sjukt sexig, faktiskt. 

Detta blir ett kort inlägg, men jag vet inte vad mer jag ska säga om saken. Next go round är en av mina favoritlåtar.

Bloggkalender dag 9 - Berätta om en utav dina favoritlåtar

Jaja, jag är sen igen! Jag vet. Men det har varit så jävla mycket de senaste dagarna. Inte för att jag har mycket att göra, utan på grund av andra saker. Men jag är tillbaka så här kommer det nionde inlägget i min bloggkalender. :)

Favoritlåtar har jag många (fast då är det väl ingen favorit, om det finns fler?) men det finns några som verkligen ligger i topp.
De flesta spåren på 30H!3's platta WANT är riktigt bra, skönt att lyssna på både på fest och vid datorn.
Nickelback är ett av de banden jag lyssnar mest på och har lyssnat längst på.

Skulle jag bara välja EN så är det nog Next go round med Nickelback, från deras underbara platta Dark Horse.
Mest för att den är sjukt sexig, faktiskt. 

Detta blir ett kort inlägg, men jag vet inte vad mer jag ska säga om saken. Next go round är en av mina favoritlåtar.

Bloggkalender dag 8 - Berätta om ett av dina favoritplagg.

Idag är det rätt dag, woh!

Jag har inte shoppat mycket det senaste året så jag har mest gamla kläder i min garderob egentligen men den här klänningen är verkligen en favorit! Jag köpte den för att ha på Daniel och Ingelas bröllop i november och fick massor av beröm! 
Jag gillar den starkt eftersom att den är enkel och "lagom avslöjande" - jag är inte van med klänning och brukar känna mig naken när jag väl har på mig klänning eller kjol, men den här var verkligen jättebra! Att den har en sjukt snygg detalj i sidan är ett stort plus.







Bekväm, lagom och väldigt enkel att matcha till alla slags smycken och accessoarer - en självklar och klockren favorit!

Bloggkalender dag 7 - Berätta om ett av dina favoritfotografier

Jag missade ett inlägg igår också, haha! Jag veet att jag är lite dålig på att vara inne varje dag men jag lovar att ni iallafall kommer att få alla 24 inläggen :)

Ett av mina favotirfotografier?.. Det finns många!

Ett utav dem står i vår bokhylla i en jätteful ram som inte matchar bilden alls! Där är jag typ ett år gammal och står naken i en sjö, tittar ner i vattnet efter fiskar eller något. 
I bakgrunden ser man en skog som speglar sig på vattenytan. Den är jättefin och jag kanske kan scanna in den på datorn och lägga upp den någon dag.

Några andra bilder är de här:

Den här gillar jag för att det är en fin bild, helt enkelt. 

Den här bilden på Johan är så jävla härlig, den är tagen i somras runt Valborg eller något. 
Jag älskar hela bilden men mest motljuset och att han dricker ur flaskan, för mig är detta en riktig sommarbild!

Ja, det var några av mina favoriter som jag har på datorn just nu, tyvärr har jag nästan inga bilder kvar eftersom att våra datorer turas om att krasha och många bilder har försvunnit i olika ominstallationer och annat..

Bloggkalender dag 6 - Berätta om bloggarna du läser

Jag följer faktiskt bara en blogg, Martin Westerstrands härliga blogg!
Det är galet länge sedan han uppdaterade nu men den är sjukt bra, han brukar lägga upp lite bilder från sina promenader när han skulle bli en inte så fat rockstar och klotter som han hittar när han promenerar runt i stan.

Jag tror att det är en fördel om man känner Martin för att förstå humorn i det han skriver men det är iallafall en jävligt bra blogg som jag rekommenderar alla att läsa!

Så, kära läsare, här har ni The Fat Rockstar!

http://thefatrockstar.rocknytt.se/

Bloggkalender dag 5 - Berätta om vem du var för ett år sedan.

Måste jag? 


Jag har lärt mig en del om mig själv det senaste året, mycket tack vare Rickie och Madde men även Morris.
Allt som hände med Morris, både bra och dåligt, lärde mig mycket om vem jag är och hur jag ska hantera det som ibland är som en Tess-tornado.

Då var jag naiv och kär. Kanske naiv för att jag var kär? Jag hade fastnat i någon slags relation som skadade mig mer än vad den gjorde mig gott och det var på grund av att jag inte visste vad jag ville.
Det tog lång tid innan jag slutade tro på precis allt som sades och började fundera över vad jag höll på med, egentligen.

Det är svårt att beskriva sig själv, speciellt vad man var. Det är ju inte jag längre, vem fan är det som står i backspegeln och vinkar? "Hejdå, vi skiljs åt nu men du kommer att tacka mig för de misstag jag gjorde. Det hjälper dig i framtiden." 
Och det tar aldrig slut, varje gång jag tittar i backspegeln står där en människa som jag inte känner längre. Så jag nöjer mig med att säga att jag var ungefär som jag är nu, fast mycket mer naiv. Och mycket mer jag-vet-inte-varför-jag-gör-såhär-men-jag-gör-det-ändå. Typ.

Bloggkalender dag 4 - Berätta om en person du beundrar.

Det finns många personer jag beundrar av olika anledningar.
Min moster Marie, som är en stark kvinna med mycket skinn på näsan. Ödmjuk och rättvis, en bra vän och syster.
Hon ställer upp på ett otroligt sätt för sin dotter Wilda som tävlar och tränar massor i stallet. Hon kommer med goda råd och tycker om att hjälpa människor.
"Min andra familj", på MC-klubben där jag är uppväxt. Jag har aldrig upplevt så mycket kärlek och värme som där.
De hjälper till om det behövs, kramas och skrattar. Åker på semester ihop, och framför allt så njuter de av livet tillsammans.
Det märktes så tydligt när jag var där i november, när ordförande Daniel skulle gifta sig med sin Ingela.
Vi var många som bar stolar och bord, bakade smörgåstårta och satte ihop platsglas med dess fot. Det gjordes bål och handlades sprit, borden skulle dukas och kylarna fyllas.
Alla hjälptes åt och drog ett strå till stacken för att brudparet skulle få det bästa bröllopet de kunde tänka sig.
Ingela är också en person jag beundrar, hon är en stark och fin människa. Rolig, rättvis och underbar.
Dagen innan bröllopet var vi på stan och skulle handla det sista (strumpor, smycken, blommor till brudbuketten...) och hon marscherar på i 190 blås medan jag kommer på 7 cm höga klackar lite bakom och är som en levande post it-pad.
"Ingela glöm inte strumpor och kom ihåg att andas snubbla inte här har du en cigg vänta jag tänder den åt dig kom nu ska vi ha smycken till mig släck ciggen kasta fimpen bilen är här borta!"
Och jag gjorde det så gärna, för att hon hade gjort samma sak för mig.
Det finns många personer jag beundrar av olika anledningar.
Min moster Marie, som är en stark kvinna med mycket skinn på näsan. Ödmjuk och rättvis, en bra vän och syster.
Hon ställer upp på ett otroligt sätt för sin dotter Wilda som tävlar och tränar massor i stallet. Hon kommer med goda råd och tycker om att hjälpa människor.

"Min andra familj", på MC-klubben där jag är uppväxt. Jag har aldrig upplevt så mycket kärlek och värme som där.
De hjälper till om det behövs, kramas och skrattar. Åker på semester ihop, och framför allt så njuter de av livet tillsammans.
Det märktes så tydligt när jag var där i november, när ordförande Daniel skulle gifta sig med sin Ingela.
Vi var många som bar stolar och bord, bakade smörgåstårta och satte ihop platsglas med dess fot. Det gjordes bål och handlades sprit, borden skulle dukas och kylarna fyllas.
Alla hjälptes åt och drog ett strå till stacken för att brudparet skulle få det bästa bröllopet de kunde tänka sig.

Ingela är också en person jag beundrar, hon är en stark och fin människa. Rolig, rättvis och underbar.
Dagen innan bröllopet var vi på stan och skulle handla det sista (strumpor, smycken, blommor till brudbuketten...) och hon marscherade på i 190 blås medan jag kom på 7 cm höga klackar lite bakom och var som en levande post it-pad.
"Ingela glöm inte strumpor och kom ihåg att andas snubbla inte här har du en cigg vänta jag tänder den åt dig kom nu ska vi ha smycken till mig släck ciggen kasta fimpen bilen är här borta!"
Och jag gjorde det så gärna, för att hon hade gjort samma sak för mig.

Bloggkalender dag 3 - Berätta om din bästa vän. Del 1

Jag inser att det är den 5'e december idag men jag har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och skriva, så nu har jag tre inlägg att peta ihop. Enjoy!

Det står att det är 'Del 1' och det är för att jag har Madde också, men det inlägget kommer senare.


Vi bråkar ibland men skrattar nästan alltid. Han ställer alltid upp, finns alltid där. Han får mig att skratta och han torkar mina tårar. 
Han är kass på att svara i telefon (ibland känns det som att Kungen är mer tillgänglig på telefon) och han badar ofta längre än vad som är hälsosamt.
Han sjunger fantastiskt bra och han är bra på att laga mat också, så det är tur för honom att jag också får smaka. 

Han älskar Norrland, precis som jag. Han är villig att åka på road trip med mig (Vad fan är det för fel på snubben? Alltså seriöst, road trip. Med mig.) och jag får vara smakråd när han shoppar.
Rickie när han är som bäst



Och ja, Rickie. Du kommer att få leva med den här bilden. För alltid! Muahaha!!

Bloggkalender dag 2 - Berätta om staden som du bor i

Obekväma, men välbekanta, säten. En Metro som man bläddrat igenom innan man ens kommit till Hammarkullen. Horoskopet först, sedan kolumnen och sist insändarsidan. Kanske sporten om det har spelats någon elitseriematch.

På Drottningtorget styr jag stegen mot Pressbyrån, den runda. Möter en söt killes blick och ler. Köper en stor latte och tar en socker i, men hinner bara dricka halva innan jag är jättekissnödig.
På väg mot Nordstan har jag tänt en cigg som jag släcker efter halva och tänker "Jag kan ta resten när jag är klar".

När jag har betalat på Jack&Jones i Nordstan så går jag ut genom utgången precis nära. Tar en ny cigg och slänger fimpen för att den ändå smakar skit om jag tänder den igen.

Jag hinner precis röka upp min cigg innan vagnen kommer, trean. När jag hoppar av på hållplatsen i Majorna så smsar jag och frågar efter portkoden och går upp för de tre trapporna till min väns lägenhet.

När vi går ut igen har vi med oss några öl och han har på sig tröjan han fick i present, han tyckte att den var fin. 
Vi bestämmer oss för att åka till Kungsparken och möta upp några vänner som sitter vid vattnet och dricker vin. Det är fortfarande ganska varmt när ölen är slut och vi går mot Avenyn för att gå till vårt andra vardagsrum. Möter vakterna med samma leende som alltid. "Tja!" säger vi, i munnen på varandra. De slutade kolla mitt leg för ett halvår sedan nu så jag går bara och sätter mig på uteserveringen, behöver inte säga något till bartndern som kommer med två öl. 
Jag tar första rundan, han betalar andra.

Det tar bara några minuter innan vi är så många vid bordet att övriga gäster har problem med att ta sig förbi. Alla känner alla. 

På väg hem går vi längs Avenyn och pratar, om hur bra vi har det som har varandra och hur vacker stad vi bor i. Världens bästa stad.

När vi kommer hem till mig (fast det är mycket längre bort) så somnar vi framför en film innan förtexterna är slut. 

Just de här dagarna är bäst, och anledningen till att jag älskar Göteborg.

Bloggkalender dag 1 - Berätta om dig själv.

Ehm jaha. Mitt namn är Therese och jag är 20 år, tror jag. Jag är en aningens förvirrad wanna-be inredare eller bartender, kanske frisör eller lokförare..

Jag är född i Luleå och där bodde jag och mina föräldrar tills jag var 10, med undantag för några månader då vi bodde i Imst, Österrike och i Göteborg där vi bor nu. Igen.
Det har länge känts som att jag vill flytta tillbaka till Luleå och nu när jag fritidsforskar igen så har jag ju tillfälle att göra det, antingen för att plugga eller jobba. 

Jag är uppväxt på en MC-klubb som min pappa tillsammans med vänner startade år 1979 i farmors garage. Idag håller de till i en stor, jättevacker villa. Där har jag suttit i garaget och slickat på oljiga bultar och sugit på stenar som låg utanför baracken ("Therese! Vad har du i munnen? Spotta ut det!" och då fick mamma en bult i handen) vilket mina vänner säkert känner förklarar en hel del.. 
På klubben finns min andra familj och det är en utav anledningarna till att jag gärna vill flytta upp.

Något som har format mig mycket som person är att jag hållt på med hästar i drygt 12 år nu, just nu rider jag på Clarebergs RK i en hoppgrupp. Dressyrälsklingen är en jättetrevlig liten häst som heter Lord, hyfsat ny på CRK. Hoppälsklingen hette Dandy men är borta sedan två år och nu hoppar jag mest den oerhört hoppglada ponnyn Babsan.

Jag har ridit privat i några år på en ponny som heter Charlie.
Här var han runt fem år gammal.




Jag tycker att det är löjligt kul att titta på matlagningsprogram (Masterchef och Gordon Ramsay framför allt) och att det är roligt att laga mat, vilket jag även faktiskt är ganska bra på.

Vad mer, då? Jag färgar mitt hår, målar ögonbrynen med en penna från H&M, tycker att det är kul att fundera på inredningen i huset som vi bor i och hur man kan göra om, en utav hårfärgerna jag trivts bäst med är chockrosa och jag vill verkligen ha en hund och två råttor.

Typ väldigt chockrosa!

 

När jag dricker så är det öl som gäller, dricker jag inte det så är det vitt vin eller cider i mitt glas.
Att ligga i sängen helt själv och titta på film är något jag tycker är mysigt men jag är samtidigt mörkrädd och tycker att det känns tryggt när hela kroppen är under täcket - sticker tårna ut så kanske spökena kittlar mig..
Jag är en person som tycker om att vara i ett förhållande men jag har varit singel ett tag nu.
Jag röker, men vill sluta. Jag tränar inte, men vill börja. 


The motherfucking blogg is motherfucking tillbaka!

Jag blev så inspirerad av Maddes blogg där honhar påbörjat en slags julkalender för bloggen där man skriver ett inlägg varje dag fram till jul.

Det är väldigt länge sedan jag bloggade nu och precis som förra gången jag slutade beror det på att det blev så många tråkiga och negativa inlägg. '
Nu blir det bättre inlägg, promise! :)

1. Berätta om dig själv.
2. Berätta om staden som du bor i.
3. Berätta om din bästa vän.
4. Berätta om en person som du beundrar.
5. Berätta om vem du var för ett år sedan.
6. Berätta om bloggarna du läser.
7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.
8. Berätta om ett av dina favoritplagg.
9. Berätta om en av dina favoritlåtar.
10. Berätta om vad som finns i din väska.
11. Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.
12. Berätta om någon som du saknar.
13. Berätta om din favoritsak i ditt hem.
14. Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.
15. Berätta om en av dina favoritböcker.
16. Berätta om hur du var när du var liten.
17. Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.
18. Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.
19. Berätta om en vän som bor långt bort.
20. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
21. Berätta om någon som du älskar.
22. Berätta om något som du är beroende av.
23. Berätta om ditt bästa julminne.
24. Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.
Så nu följer två inlägg - enjoy!

RSS 2.0