Bloggkalender dag 2 - Berätta om staden som du bor i

Obekväma, men välbekanta, säten. En Metro som man bläddrat igenom innan man ens kommit till Hammarkullen. Horoskopet först, sedan kolumnen och sist insändarsidan. Kanske sporten om det har spelats någon elitseriematch.

På Drottningtorget styr jag stegen mot Pressbyrån, den runda. Möter en söt killes blick och ler. Köper en stor latte och tar en socker i, men hinner bara dricka halva innan jag är jättekissnödig.
På väg mot Nordstan har jag tänt en cigg som jag släcker efter halva och tänker "Jag kan ta resten när jag är klar".

När jag har betalat på Jack&Jones i Nordstan så går jag ut genom utgången precis nära. Tar en ny cigg och slänger fimpen för att den ändå smakar skit om jag tänder den igen.

Jag hinner precis röka upp min cigg innan vagnen kommer, trean. När jag hoppar av på hållplatsen i Majorna så smsar jag och frågar efter portkoden och går upp för de tre trapporna till min väns lägenhet.

När vi går ut igen har vi med oss några öl och han har på sig tröjan han fick i present, han tyckte att den var fin. 
Vi bestämmer oss för att åka till Kungsparken och möta upp några vänner som sitter vid vattnet och dricker vin. Det är fortfarande ganska varmt när ölen är slut och vi går mot Avenyn för att gå till vårt andra vardagsrum. Möter vakterna med samma leende som alltid. "Tja!" säger vi, i munnen på varandra. De slutade kolla mitt leg för ett halvår sedan nu så jag går bara och sätter mig på uteserveringen, behöver inte säga något till bartndern som kommer med två öl. 
Jag tar första rundan, han betalar andra.

Det tar bara några minuter innan vi är så många vid bordet att övriga gäster har problem med att ta sig förbi. Alla känner alla. 

På väg hem går vi längs Avenyn och pratar, om hur bra vi har det som har varandra och hur vacker stad vi bor i. Världens bästa stad.

När vi kommer hem till mig (fast det är mycket längre bort) så somnar vi framför en film innan förtexterna är slut. 

Just de här dagarna är bäst, och anledningen till att jag älskar Göteborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0